Hafjell

Hafjell preges av en blanding av lange, fantastiske bakker og moderne barneområder. Her trives familiens adrenalinsøkende så vel som den yngste. Om sommeren blir Hafjell til en stor lekeplass for terrengsykkelentusiaster. Hafjell utviklet seg sterkt før OL i Lillehammer i 1994 og har blitt modernisert kontinuerlig siden da.

I dag er det 47 kilometer med bakker (inkludert Skandinavias lengste skråning!), Flere terrengparker og både heiser og kabelbaner – så det er sjelden overfylt i bakken. Flere områder er designet spesielt for barn. Hafjell er også det første skianlegget i Norden for å tilby SkiMovie, en skråning med automatisk tid og filmopptak.

Hvor kult er det? De som liker langrenn, kan glide opp til Mosetertoppen med Gondolbanen eller starte fra sporene på Hafjelltoppen. En av mange spennende restauranter i området er feriestedets kulinariske flaggskip Skavlen Restaurant, som ligger rett ved gondolen.

Her finner du alt fra deilig italiensk pizza og ømt lam til friske kanelboller. Hafjell er bare to timer nord for Oslo, så det er lett å komme hit. Hvis du bor i Göteborg, kan du kjøre her om fem og en halv time.

Overnatting tilbys i alt fra hytter til moderne skihoteller i nærheten av bakkene. Om sommeren blir området omgjort til en gigantisk lekeplass for de som liker terrengsykling og freeride / utforbakke. Hvis du er mer fokusert på fotturer, kan du ta gondolen opp på fjellet og velge en av de mange stiene.

Noen av stiene går selv med fotturer med barnevogner. Området har også gode muligheter for jakt og fiske.